Házenkářská Liga mistrů pozná vítěze letošní sezóny

2024. 06. 05. 08:00    
Čas čtení: 2 minuta

5. 6. 2024 – V házenkářských evropských pohárech už v kolonce vítězů zbývá poslední volné políčko, které se zaplní po nadcházejícím víkendu.  V německém Kolíně nad Rýnem nás čeká vrchol letošního ročníku v podobě Final Four Ligy mistrů. Poslední čtyři zápasy, které rozhodnou o držiteli prestižní trofeje a udělají pomyslnou tečku za pohárovou sezónou 2023/2024. O zápis do historie usilují čtyři celky: Barcelona, Magdeburg, Aalborg a Kiel.

V prvním semifinále na sebe narazí obhájce trofeje z Magdeburgu proti Aalborgu. Magdeburg ve čtvrtfinále vyřadil Kielce až po závěrečném rozstřelu. Německý celek tak navázal na šťastné výhry z loňského Final Four, kde po sedmičkách vyřadil Barcelonu a finále s Kielcemi ovládl až po prodloužení. Aalborg, který ve čtvrtfinále přehrál ambiciózní Veszprém, bude hrát Final Four podruhé v historii a rád by vylepšil druhé místo z roku 2021. Aalborg bude mít motivaci navíc, protože po sezóně ukončí kariéru Mikkel Hansen a zlatá medaile pro vítěze Ligy mistrů mu v jeho bohaté sbírce stále chybí.

Ve druhém semifinále se utkají Kiel a Barcelona, nejúspěšnější celky v historii Final Four, které se hraje od roku 2010. Kiel triumfoval zatím třikrát, naposledy v roce 2020. Barcelona má dokonce čtyři vítezství a jako jediná také dokázala triumfovat dvakrát po sobě(v letech 2021 a 2022). Ve čtvrtfinále si Barcelona vcelku jednoznačně poradila s PSG, když už v prvním zápase v Paříži zvítězila o osm gólů a v odvetě si postup pohlídala. Kiel museli projít mnohem krkolomnější cestu, protože v prvním kole v Montpellier prohráli svěřenci Filipa Jíchy o devět gólů. V domácí aréně se ale hráči německého týmu dokázali vzchopit a předvedli neuvěřitelný obrat. Výhra o deset gólů jim zaručila postup mezi elitní čtyřku.

Kompletní program závěrečného víkendu Champions League odvysíláme na Sport2

Sobota 8.6.2024:

15:00 Magdeburg – Aalborg (Sport 2, živě)

18:00 Barcelona – THW Kiel (Sport 2, živě)

Neděle 9.6.2024:   

15:00 Zápas o bronz (Sport 2, živě)

18:00 Finále (Sport 2, živě)

                                                                                                                                                                                           autor: Zdeněk Rom