Preview: Kiel vs Montpellier

2024. 05. 01. 09:15    
Čas čtení: < 1 minuta

foto: Getty Images

1. 5. 2024 – V házenkářské Lize mistrů jde do tuhého, čekají nás odvety čtvrtfinálových zápasů! Vzhledem k tomu, že za Kiel hraje Tomáš Mrkva a na trenérském křesle sedí Filip Jícha, na šance Kielu se podíváme v detailu.

Úvodní zápas ve Francii, který se hrál 24. dubna, pro německý tým nedopadl vůbec dobře. Montpellier rozdrtil Kiel vysoko 39:30 a nutno podotknout, že vyhrál zcela zaslouženě. Bouřlivé prostředí hnalo francouzský tým kupředu a domácí předčili hosty snad ve všech aspektech hry. Francouzský trenér Montpellieru Patrice Canayer na tiskové konferenci své svěřence chválil, ale zároveň zdůraznil, že postup jistý ještě zdaleka nemají.

Pravda je, že Kiel je v domácím prostředí neporovnatelně silnější. Koneckonců pro důkaz nemusíme chodit daleko. V sezóně 2021/22 se oba celky utkaly v základní skupině Ligy mistrů a Montpellier doma přehrál Kiel 37:30, ale v odvetě německý tým kraloval a dokázal vyhrát 35:26.

A podobný obrat by Kiel potřeboval i v aktuální situaci. Povede se mu to? To je otázka, na kterou dostaneme odpověď už zítřejším přímém přenose (18:45, Sport2). Těšíme se na vaší diváckou účast!

autor: Míra Dušek