Pro Mercedes je příštích šest měsíců klíčových

2023. 10. 01. 06:18    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

1. 10. 2023 – Lewis Hamilton tvrdí, že Mercedes potřebuje „nejlepší půlrok vývoje“, aby před příští sezonou snížil náskok Red Bullu, a podpořil svůj tým, aby ukázal, že je stále týmem, který dokáže získat titul mistra světa.

Hamilton hovořil po rušném víkendu GP Japonska, kde se kvalifikoval jako sedmý, 1,031 s za časem Maxe Verstappena, který se umístil na pole position, což, jak přiznal, bylo „šílené“ a „znepokojující“, než v nedělním závodě skončil pátý.

S Charlesem Leclercem na čtvrtém místě musel Hamilton udržet druhé Ferrari Carlose Sainze na cílové čáře – šachovnicovou vlajkou projel se ztrátou 49,376 s na vítěze závodu Verstappena -, protože bitva o druhé místo v šampionátu mezi Scuderií a Mercedesem se zintenzivňuje.

„Chci říct, že jsem vyčerpaný, bojoval jsem s autem, bojoval jsem naprosto ze všech sil, abych se dostal co nejvýše a dostal se před Ferrari, které tento týden prošlo modernizací, takže bylo obzvlášť rychlé. Poslední tři závody byli rychlejší, byl to pekelný boj. Opravdu se snažím udržet titul konstruktérů… Vím, jak je to důležité pro všechny v zázemí, zpátky v továrně, takže tomu dávám všechno.

Na otázku, jak velký přínos očekává od vozu pro rok 2024, Hamilton odpověděl:

„Jsou věci, o které jsem požádal, a které jsou součástí směru, kterým se budeme ubírat v příštím roce. Myslím, že všechny body, které George a já dáváme dohromady, byly plně vyslyšeny.

Nemám představu, kde bude auto příští rok. Ale jsme ještě hodně, hodně daleko. Musíme doufat, že příštích šest měsíců musí být nejlepším půlrokem vývoje, jaký jsme kdy měli, jen abychom tu mezeru zacelili, abychom opravdu bušili na dveře.“

autor: gpf1.cz